Assalamualaikum n selamat pagi hampaaa yg sudi singgah ke DZ..Sat ja rasa cuti sek no,arini dah khamis dah pon..Cuti kali ni kami xp mana pon..Cuma balik kat jer kejab..
Sambil2 duk umah layan anak2 tu buatkan kat depa Choco Jar ni..
Depa ni kalo tak sek manjang jer lapaq,ashik nak ngunyah jaa..
Buat choco Jar ni pon xdan kejab ja dah licin..
Actually memang sedap la dan mak pak pon layan sbb tu abis cepat wakaaaka..
Kut2 hampa nak try buat kat sini kami letak rcp na..
Detail step by step blh tgk kat utube channel sy di sini na..
https://youtu.be/inOrAjGpInc
Jgn lupa klick button subscribe..
Resepi Choco Jar Leleh Sedap Giler
Bahan2
100Gm Mini Crunch
100Gm Bubble Rice ( Goreng @Masukkan dlm oven kejab tujuannya utk bagi bertambah rangup).
300 Gm Coklat Beryls
150 Gm Cadbury Milk Cairkan dalam microwave @Double boil Kan hingga coklat cair
50-70 ml Minyak Jagung/Minyak Masak biasa
Cara2
Goreng@Bakar sekejab Bubble Rice dan Mini Coco Crunch ,ketepikan biar sejuk sebentar..
Cairkan Coklat Compaund Milk Beryls n Cadbury..
Satukan kedua2 coklat apabila telah cair..
Masukkan minyak ,gaul sebati dan sedia utk di gunakan..
Layer atau gaulkan bubbles rice ,mini coco crunch yang telah sejuk dengan coklat..
Siap,sedia utk di ngap . Tak Payah rendam air panas dan tak payah letak peti sejuk.
Tips Gunakan coklat Milk utk lbh sedap..
Kalo guna dark takut pahit ckit.
Coklat yg di cairkan dan Bubble Rice kena dalam keadaan sejuk baru blh di gaulkan utk tahan lama kerangupannya..
Tak payah letak peti sejuk,tahan byk ari kat luaq..
Kalo nak tgk step by step blh la singgah utube channel sy di sini https://youtu.be/inOrAjGpInc
Sis.. nak tanya nak kkal kn melting coklat tu mcmna ar??
ReplyDeleteHi nak tanya selepas kita bakar coco coco crunh perlu dimasukkan dulu ke ke dalam peti sebekum letak topping? Atau pun sejukkan di luar sahaja sebelum letak toping bagaimana pula dgn topping.?
ReplyDelete