Thursday, November 28, 2013

Resepi Kari Daging Ala Indonesia Yg Sedap ^___^


Assalamualaikum n selamat ptg buat semua pengujung DZ..
Hope anda semua sihat2 ajer ya..Tima Kasih byk buat anda semua yg sudi berkunjung Ke DZ ni ya..Walaupon Puan umh jarang2 nk jenguk sini n letak n3 trbaru..Mmg msk setiap ari,,tapiii amat malas nk update blog kesayangan ni,huhu..

Oklah rcp daging nih msk arini,ade la rasa 2ketul,maghrib karang teman en lalink berbuka,baru mkn lagi..
Mmg sedap lah rsa daging ni,xrugii mncuba,ade kelainan sbb letak pistachio tu..salunya badam kisar ke buah keras ke kan..Nih dah semua bhn dah de,trus ja on projek utk menerai arini..
Klmarin ptg uncle yg anta paper tu anta mgguan wanita,bila belek2 ,trus berkenan ngan rcp ni..Trnyata mmg sdap n xrugi mncuba.


Aku mls nak taip dah rcp ni,trus snap pic dri MINGGUAN WANITA ajer,hahha kira okla dri xde kn,hihi..
Salunya utk lauk pauk ni aku mmg xikut btui2 kuantiti,just tgk bhn2 n trus msk men agak2 ja,xla nk timbng2 sukat bagai,klo kek tu mmg kna betui2 lah kan..
ok jom tgk rcp kut ade yg nk menerai..

*Utk jintan tu aku letak jintan manis n jintan putih biji,juga ketumbar biji..sebab kat dlm rcp xde ltak yg srbuk ka biji,pastu jintan xtau mnis ke putih,so aku letak jerk dua2..Kentang tu ikut suka la nk ltak byk mna ya..Pastu tabur bawang goreng,mmg harum wangi sungguh..


8 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

sungguhla mengecurkan... akk mmg suka kari2 ni Ct!

Amie said...

Bila dengar kata sedap... ni yang tak sabar nak cuba ni! Pandai ko goda selera orang ye Zalieda!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

satu kelainan letak pistachio... kcg tu mkn mcm tu pun berebut2 kat rumah ni.. hehe... jadi ramuan kari tentulah lemak2 jadinya kan...

Umie Jazz said...

Assalamualaikum bole cuba ni...nampak sedap...

Yatie said...

sedapnya lahaiiii.mekasih kongsi resepi kat sini...lenkali leh cuba ni...menyelerakan sungguh..

zila norazila said...

Ltk pistchio lg sedap ne..akk lom bli lg mjlh nie..tq share tau

cikla said...

singgah sini ari ni..kita fren kat fb yer dear hihi

zana fahmi said...

Singgah kjp ni, katanya Zaliedana ke Sabah?