Thursday, February 7, 2019

Choco Jar Leleh Yg Sedap,Mudah &TIPS Kekal Rangup Lama



Assalamualaikum n selamat pagi  hampaaa yg sudi singgah  ke DZ..Sat ja rasa cuti sek no,arini dah khamis dah pon..Cuti kali ni kami xp mana pon..Cuma balik kat jer kejab..
Sambil2 duk umah layan  anak2 tu buatkan kat depa Choco Jar ni..
Depa ni kalo tak sek manjang jer lapaq,ashik nak ngunyah jaa..
Buat choco Jar ni pon xdan kejab ja dah licin.. 
Actually  memang sedap la dan mak pak pon layan sbb tu abis cepat wakaaaka..
Kut2 hampa nak try buat kat sini kami letak rcp na..



Detail step by step  blh tgk kat utube channel sy di sini na..
https://youtu.be/inOrAjGpInc
Jgn lupa klick  button  subscribe..

Resepi Choco Jar Leleh Sedap Giler

Bahan2
100Gm Mini Crunch
100Gm Bubble  Rice ( Goreng @Masukkan  dlm oven kejab tujuannya utk bagi bertambah rangup).

300 Gm Coklat Beryls
150 Gm Cadbury  Milk Cairkan dalam microwave  @Double  boil Kan hingga coklat cair
50-70 ml Minyak Jagung/Minyak Masak biasa

Cara2
Goreng@Bakar sekejab Bubble Rice dan Mini Coco Crunch ,ketepikan biar sejuk sebentar..
Cairkan Coklat Compaund  Milk Beryls  n Cadbury..
Satukan kedua2 coklat apabila telah cair..
Masukkan  minyak  ,gaul sebati dan sedia utk di gunakan..
Layer atau gaulkan bubbles  rice ,mini coco crunch  yang telah sejuk dengan coklat..
Siap,sedia utk di ngap . Tak Payah rendam air panas dan tak payah letak peti sejuk.

Tips Gunakan coklat Milk utk lbh sedap..
Kalo guna dark takut pahit ckit.
Coklat yg di cairkan dan Bubble  Rice kena dalam keadaan sejuk baru blh di gaulkan utk tahan lama kerangupannya..
Tak payah letak peti sejuk,tahan byk ari kat luaq..

Kalo nak tgk step by step blh la singgah utube channel  sy di sini   https://youtu.be/inOrAjGpInc

1 comment:

Isangcantik said...

Sis.. nak tanya nak kkal kn melting coklat tu mcmna ar??